Pálírna Kamenice
Ta nejlepší v širokém okolí
Sezóna zahájena v září 2022. Pálení bude probíhat do června 2023. Od 1.července do 31. srpna 2023 bude pravidelná letní odstávka.
Sezóna moštování a nakládání ovoce byla ukončena. Pro naložení kvasu je potřeba si zavolat individuálně.
Pálíme kvasy zhotovené zákazníky i kvasy, které připravujeme z dodaného ovoce pěstitelů do naší kvasírny. Zakázky vykrýváme v pořadí v jakém jsme obdrželi ovoce do kvasírny
PÁLENÍ KVASŮ, připravených zákazníky, probíhá na adrese Benátky 15, Česká Kamenice .
Objednávky na samostatné pálení kvasů připravených zákazníky přijímáme pouze po předchozí telefonické, nebo osobní domluvě.
Pálení probíhá ve všední dny od 8:00 a od 12:00. V sobotu od 8:00. Ve čtvrtek a neděli zavřeno.
Tel. 723 509 665 nebo 412 582 084
Zákazníci obdrží slevovou kartu na zakoupení piva z Pivovaru KOTOUČ a to jak na konzumaci piva v pivovaru, tak na pivo v lahvích a PET.
Zákazníci, kteří pálí samostatně mají možnost si určit sílu pálenky, tj. na kolik % lihovitosti si jí chtějí nechat naředit, či jí nechat nenaředědou (cca 75%).
Ostatním zákazníkům se standardně ředí pálenka demivodou na 50%.
Úprava ceny pálení od 1.1.2023
Pro veřejnost OTEVŘENO: Pondělí až pátek 9:00 - 17:00. Sobota 9:00 - 12:00. Čtvrtek a neděle ZAVŘENO.
Dozvědět se více
Naložte si sami kvas a již v době přípravy kvasu si zajistěte pořadí v naší palírně, nebo k nám do kvasírny přivezte své ovoce a my se o vše ostatní postaráme.
Kvas nakládejte do kvasných nádob (nejlépe s kvasnou zátkou), např. do plastových sudů s víkem.
Při volbě velikosti nádob myslete na to, že je plné kvasu povezete k nám (100l = cca. 100 kg).
Odborným zpracováním v destilační koloně špičkové evropské úrovně si zajistíte kvalitní destilát bez nežádoucích příměsí a zdraví škodlivých látek.
Surovinou vhodnou k výrobě ovocných pálenek může být jakékoliv ovoce s dostatečným množstvím zkvasitelných cukrů
(Jablka, hrušky, meruňky, broskve, třešně, višně, různé druhy slív, špendliků či švestek)
Pravou slivovici připravujeme ze švestky domácí "Prunus domestica“.
Ovoce musi být zralé, až přezrálé (tj. začíná padat zralé ze stromů). Pro kvalitní pálenku je vhodné zpracovat pouze jeden druh ovoce.
Výtěžnost 50% destilátu ze 100 kg ovoce je u jablek 7-10, u hrušek 4-8, u slív a švestek 10-12, u třešní 8-10 litrů.
Poplatek za služby kvasíry je splatný při přejímce ovoce. Poplatek za služby palmy je splatný při vydání dostátu.